Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

In car of the day... Ελληνάρες στο WRC

Photo of the day

1ος ΑΓΩΝΑΣ RWYB (ΤΡΕΞΕ ΜΕ ΟΤΙ ΦΕΡΕΙΣ) ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΡΙΤΣΩΝ ΡΟΔΟΥ

Ο "Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ρόδου" διοργανώνει για πρώτη φορά στο νησί μας αγώνες RWYB (Run What You Bring)  Drag Racing στο Αεροδρόμιο Μαριτσών το  Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου 2011. Τι είναι όμως ένας αγώνας RWYB; Ο αγώνας είναι ένας διαγωνισμός επιτάχυνσης μεταξύ δύο οχημάτων από στάση και για ορισμένη εξ αρχής απόσταση που αυτή είναι το ¼ του μιλίου (402, 336 μ.). Ο διαγωνισμός χρονομετρείται με ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρης και η εκκίνηση δίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής συσκευής που αποκαλείται «Christmas Tree». Με την εκκίνηση του κάθε αγωνιζόμενος ενεργοποιεί ένα χρονόμετρο κόβοντας την αντίστοιχη δέσμη φωτοκύτταρου στον τερματισμό. Ο επιτευχθείς χρόνος (ΕΤ – Elapsed Time) είναι αυτός που καθορίζει τις επιδόσεις των οχημάτων.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:
6942027279 & 6942904180

Μήπως το έχουν παρακάνει με τις αφίσες ;

Αυτή είναι η αφίσα από την ανάβαση Σχίνου (αριστερά μια αγωνιστική Ferrari 360 που δεν έχουμε δει ποτέ σε Ελληνικό αγώνα).
 και αυτή η αφίσα του σπριντ Ελάτειας.

Μήπως θα ήταν προτιμότερο να έδειχναν κάτι πιο Ελληνικό ;

Το νέο λογότυπο του xwmatinos.gr (Forum)

Και εγένετο λογότυπο του φόρουμ.

Μετά από τους αγώνες, τις ανταλλαγές απόψεων, τις συγκινήσεις και όλα όσα έχουν μοιραστεί μέσα σε αυτή την ιστοσελίδα, η παρέα μας απέκτησε το νέο της λογότυπο. Δημιουργός του ο Γιάννης Βραχωρίτης ο οποίος στην συνέχεια μας ερμηνεύει τον σκοπό του λογότυπου.

     Το πιο δύσκολο ήταν ωστόσο να κάνουμε ένα λογότυπο να έχει το «βάρος» των όσων έχουμε ζήσει εδώ. Σκοπός του λογότυπου είναι η ανάδειξη του φόρουμ της ιστοσελίδας και κυρίως των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν μέρος τα μέλη που το συγκροτούν. Ωστόσο είναι ένας χώρος ο οποίος προσέφερε συγκινήσεις στα μέλη που φιλοξενεί. Άτομα από διαφορετικά μέρη της χώρας. Άτομα κάθε ηλικίας. Άνθρωποι που απείχαν χιλιόμετρα αλλά ο νους τους και οι απόψεις τους ταυτίζονταν ή όχι μέσα στις σελίδες του φόρουμ μόλις με την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής ενός αγώνα. Και όταν έφτανε αυτή η ώρα παρακολουθούσαν δίπλα δίπλα. Στόχος είναι η παρέα. Η προσμονή ενός αγώνα, μιας συνάντησης. Η ανταλλαγή απόψεων, ο προγραμματισμός, το ταξίδι στην ελληνική και όχι μόνο φύση για την από κοινού παρακολούθηση αγώνων. Όλη η αγαπημένη μας πραγματικότητα μέσα σε μια ιστοσελίδα.

Αποτελέσματα ελέγχου καυσίμων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Εθνική Επιτροπή Αγώνων της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος ανακοινώνει τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης καυσίμων από το εργαστήριο καυσίμων και λιπαντικών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, μετά την Ανάβαση Σχίνου.
 
Από τα έξι δείγματα που ελέγχθηκαν νόμιμα βρέθηκαν δύο (2), αυτά των Ανδρέα Ντόφη και Ανδρέα Μελιγκώνη. Τα υπόλοιπα τέσσερα (4), των Λεωνίδα Κύρκου, Μιχάλη Ευθυμίου, Γιώργου Καϊτατζή και Σπύρου Παπαδόπουλου βρέθηκαν εκτός των ορίων που προβλέπουν οι τεχνικοί κανονισμοί της FIA για τα καύσιμα και συνεπώς αποκλείονται από τα αποτελέσματα της Ανάβασης Σχίνου.
 
Οι οδηγοί που τίθενται εκτός των αποτελεσμάτων της Ανάβασης Σχίνου κατέθεσαν πρόθεση έφεσης, όπως είχαν δικαίωμα να κάνουν μέχρι και μια ώρα μετά την ανακοίνωση του αποκλεισμού τους και τα επιπλέον στοιχεία που θα καταθέσουν θα εξεταστούν από την Ελλανόδικο Επιτροπή.
 
U.P. TEAM: Τελικά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Επιστροφή για Οζιέρ και Citroen

Ο Σεμπαστιάν Οζιέρ (Citroen ) ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο νικητής στο Ράλι Πορτογαλίας.
Αυτή τη φορά οι Λέμπ και Οζιέρ δεν πάλεψαν αλλά συνδυάστηκαν, κάνοντας  το 1,2 για την Red Bull Total Citroen. Όλα αυτά στον τρίτο αγώνα της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC). Στην Τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα ( Abu Dhabi Ford) μετά από ένα διήμερο γεμάτο ατυχίες.
Ο οδηγός της Citroen άφησε 31.8 δευτερόλεπτα πίσω του τον Λεμπ  και + 3:22,1’’ τον Λάτβαλα. Η «μονομαχία» των δύο Σεμπάστιαν δεν έγινε ποτέ (γιατί τότε  μάλλον θα είχαμε επανάληψη του αγώνα στο Μεξικό), με αποτέλεσμα η γαλλική ομάδα να πανηγυρίσει το πρώτο «1-2» στη σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεμπ είχε παραδώσει τα όπλα από το πρωί στις πρώτες ειδικές, καθώς αποφάσισε να μην επιτεθεί, προφασιζόμενος τη διαφορά.
Τις πρώτες ημέρες φαινόταν πως θα είχαμε μία έντονη «μάχη» ανάμεσα σε Ford και Citroen ως τη στιγμή, που ο Χίρβονεν είχε ένα κατεστραμμένο ελαστικό το Σάββατο το πρωί.  Το συμβάν αυτό καθυστέρησε και τον Λέμπ, που ακολουθούσε  και είχε προβλήματα με τη σκόνη του οδηγού της Ford. Ακολούθησε η καταστροφή της μετάδοσης του Fiesta του Λάτβαλα και της ανάρτησης του Χίρβονεν.
Πριν την… καταστροφική ατυχία των Fiesta ο Οζιέρ είχε ξεκινήσει την επίθεσή του, παίζοντας μάλιστα και παιχνίδια στρατηγικής, για να μην ανοίγει εκείνος το δρόμο.
Η ατυχία της Ford και η στρατηγική έφεραν τη Citroen στο 1,2. «Είμαι χαρούμενος ήταν το τέλειο Σαββατοκύριακο» δήλωσε ο Οζιέρ και πρόσθεσε: «Αφιερώνω τη νίκη στην ομάδα, η οποία ετοίμασε ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο, το οποίο μου εμπιστεύτηκε ακόμη και μετά το λάθος μου στο Μεξικό».
Τα κατάφερε και πάλι ο Λέμπ ,μάζεψε βαθμούς από τις «powerstage» και τώρα μοιράζεται την πρώτη θέση του πρωταθλήματος με τον Λάτβαλα.
Αν υπάρχει κάποιος που πρέπει να διαμαρτυρηθεί στην Michelin για τα λάστιχά της είναι ο Πέτερ Σόλμπεργκ ( PSWRT Citroen DS3). Με 4 κλαταρίσματα σε ένα σκέλος, τελείωσαν οι ελπίδες του για τις πρώτες θέσεις.  Όπως όμως λέει ο ίδιος δεν το βάζει ποτέ κάτω. Έτσι και εδώ πάλεψε και έφτασε ως την 6η θέση.
Το ντεμπούτο του Mini S2000 με τον Αρμίντο Αρόγιο ξεκίνησε καλά ως τη στιγμή όπου ένα κατεστραμμένο λάστιχο και ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά ανάγκασαν το πλήρωμα σε εγκατάλειψη. Από το WRC Academy ήταν ο Ίγκο Κάουρ, που πήρε τη νίκη.
Αυτό που θα νμας μείνει όμως στο μυαλό από την Πορτογαλία είναι η έξοδος του Κεν Μπλοκ στο video που ακολουθεί.

Πηγή : onsports.gr

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

GP Αυστραλίας:Πρώτος ξανά ο Φέτελ!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ξεκίνησε την χρονιά όπως την τελείωσε την περσινή. Ο Γερμανός τερμάτισε στην πρώτη θέση, στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς (Αυστραλία), βάζοντας πλώρη για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Στην 2η θέση ο Χάμιλτον, έκανε την έκπληξη ο Πετρόφ που τερμάτισε 3ος.Με φόρα από την περσινή σεζόν εκκίνησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στην Αυστραλία, κατακτώντας την πρώτη του νίκη φέτος. Ο Γερμανός δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους διώκτες του, κρατώντας την pole που είχε κερδίσει το Σάββατο.

Ο Λιούις Χάμιλτον ακολούθησε κατά πόδας τον Φέτελ από την αρχή μέχρι το τέλος της κούρσας, τερματίζοντας στην 2η θέση με χαρακτηριστική ευκολία.

Εκεί που δόθηκε και μάχη και εν τέλει επικράτησε ο Πετρόφ, ήταν στην 3η θέση με τον Ρώσο πιλότο της Renault κάνει εκπληκτική εκκίνηση κερδίζοντας 2 θέσεις, ενώ στη συνέχεια με όπλο και την τακτική της ομάδα του, κατάφερε να επικρατήσει στην κόντρα με τον Αλόνσο.

Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari που προσπάθησε στο τέλος να απειλήσει τον Πετρόφ, τερμάτισε στην 4η θέση μειώνοντας μια διαφορά των 11 δευτερολέπτων στο 1.2. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλόνσο μπήκε 3 φορές στα πιτ στοπ, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Τρία ήταν τα πιτ στοπ και για τον Μαρκ Γουέμπερ ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει θέση στο βάθρο μπροστά στα μάτια των συμπατριωτών του, τερματίζοντας στην 5η θέση. Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο του τερματισμού του πιλότου της Red Bull ο οποίος λίγα μέτρα μετά την καρό σημαία, έμεινε από καύσιμα.

Στην 6η θέση τερμάτισε ο Τζένσον Μπάτον με τον πρωτοεμφανιζόμενο Σέρχιο Πέρεζ της Sauber να τερματίζει 7ος κατακτώντας βαθμούς στον παρθενικό του αγώνα στα σαλόνια της Formula 1. Ακολούθησε ο Καμούι Κομπαγιάσι επίσης με Sauber με τον Φελίπε Μάσα να τερματίζει εν τέλει 9ος, αφήνοντας τον Μπουέμι στην 10η και τελευταία θέση που βαθμολογείται.

Πηγή:Contra.gr

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Θρίαμβος για Citroen άτυχη η Ford

Η «μάχη» που όλοι περιμέναμε ανάμεσα στη Citroen και την Ford, αναβάλλετε. Αιτία μία βλάβη στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης στο Fiesta RS του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, που τον έριξε μισό λεπτό πίσω από τον Οζιέρ. Η ανατροπή στην κατάταξη  ήρθε στην προτελευταία (12η) ειδική διαδρομή.
Ως εκείνη τη στιγμή οι δύο οδηγοί «μονομαχούσαν» για την πρώτη θέση. Μάλιστα, ένα κατεστραμμένο ελαστικό απομάκρυνε από τη διεκδήκηση της πρωτιάς τον Μίκο Χίρβονεν (Abu Dhabi Ford), ενώ η σκόνη καθυστέρησε πολύ τον Σεμπαστιάν Λέμπ (Red Bull Total Citroen). Έτσι οι δύο έμειναν να παλεύουν μόνοι τους με τον Οζιέρ να είναι πρώτος 11’’ μπροστά από τον Λάτβαλα.
Όμως ο Φινλανδός βγήκε από την ειδική διαδρομή «Βασκάο» με το πρόβλημα στον άξονα μετάδοσης και μπήκε στην επόμενη ειδική διαδρομή «Λούλ» χωρίς να μπορεί να επισκευασεί τη ζημιά. Ο ρυθμός του ήταν αργός με αποτέλεσμα να τον περάσει και ο Λέμπ.Η ατυχία του όμως δεν τελείωσε εκεί αφού είχε και ένα κατεστραμένο ελαστικό. Έτσι συνολικά έχει χάσει 4 λεπτά...
« Η  ατυχία μου ήταν μοναδική» δήλωσε ο Λάτβαλα και πρόσθεσε: Όλα έγιναν σε μία ειδική διαδρομή. Άκουσα ένα δυνατό ήχο και σκέφτηκα πως αυτό δεν είναι κάτι καλό» είπε όταν έφτασε στο service park ο ο δηγός της Ford και πρόσθεσε: « Από την προηγούμενη ειδική άκουγα θορύβους αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Βλέπετε δεν μπορούμε να κουβαλάμε ανταλλάκτικά της μετάδοσης στο αυτοκίνητο για να το επισκευάσω».
Η ειδική διαδρομή «Λούλ» ήταν κατστροφική και για τον Χίρβονεν αφού εκεί κατέρευσε η πίσω ανάρτηση του Fiesta έχασε 5 λεπτά και έπεσε 5ος.  «Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε» είπε ο Μίκο και πρόσθεσε: «Δεν χτύπησα το αυτοκίνητο κάπου ούτε βγήκα από το δρόμο δεν ξέρω τι συνέβει».
Οι ατυχίες της Ford έφεραν μπροστά τον Λέμπ, που έπιασε στην ειδική τον Χίρβονεν. Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν παράπονα μεταξύ των δύο όπως το πρωί που ο Γάλος διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον Φινλανδό λέγοντας πως δεν έκανε στην άκρη επιίηδες όταν είχε πάλι προβλημα.
Άτυχος ήταν και ο Αρμίντο Αρόγιο με το Mini S2000. Το αυτοκίνητο αντιμετώπησε προβλήματα με τα ηλεκτρικά και ο Αρόγιο εγκατέλειψε.
Έτσι φτάνουμε ξανά σε μία κατάσταση ίδια με αυτήν στο Μέξικό. Ο Οζιέρ είναι πρώτος με διαφορά 37,6’’και ο Λέμπ 2ος με την τρίτη ημέρα να έχει 100 χλμ ειδικών διαδρομών. Λέτε να δούμε πάλι μία κόντρα ανάμεσα στους δύο της Citroen;

Pole position για τον Φέτελ

Ο  παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, στο Άλμπερτ Παρκ της Αυστραλίας κατέκτησε την πρώτη pole position της χρονιάς.
Ο Γερμανός πιλότος της Ρεντ Μπουλ ήταν και πάλι απολαυστικός ενώ ήταν και ο μόνος που «έσπασε» το φράγμα του 1:24.0 αφού έκανε χρόνο 1:23.529. Στην δεύτερη θέση θα βρίσκεται ο Λούις Χάμιλτον με ΜακΛάρεν και πίσω του ο Μαρκ Γουέμπερ με την άλλη Ρεντ Μπουλ.
Από την τέταρτη θέση θα ξεκινήσει ο Τζένσον Μπάτον με την ΜακΛάρεν και στην πέμπτη θέση θα βρίσκεται ο Φερνάντο Αλόνσο με την Φεράρι που απογοήτευσαν καθώς και ο έτερος πιλότος της «Σκουντερία», ο Φελίπε Μάσα, περιορίστηκε στην 8η θέση. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Πετρόφ, Ρόζμπεργκ, Κομπαγιάσι και Μπουεμί.
Αύριο στις 9 το πρωί ο μεγάλος αγώνας από την πίστα του Άλμπερτ Παρκ.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

F1 2011: Οι ομάδες και οι οδηγοί

Σταθερός παρέμεινε φέτος ο αριθμός των ομάδων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, μετά την περσινή αύξηση από 9 σε 12, με την είσοδο των Lotus, Virgin και HRT. Ας δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται φέτος οι ομάδες της F1 και οι 24 οδηγοί τους.




Red Bull
Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία)
Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία)
McLaren
Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία)
Τζένσον Μπάτον (Βρετανία)
Ferrari
Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία)
Φελίπε Μάσα (Βραζιλία)
Mercedes GP
Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία)
Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία)
Renault
Νικ Χάιντφελντ (Γερμανία)
Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία)
Williams
Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία)
Πάστορ Μαλντονάντο (Βενεζουέλα)
Force India
Άντριαν Σούτιλ (Γερμανία)
Πολ ντι Ρέστα (Βρετανία)
Sauber
Καμούι Κομπαγιάσι (Ιαπωνία)
Σέρχιο Πέρες (Μεξικό)
Toro Rosso
Σεμπαστιάν Μπουέμι (Ελβετία)
Χαϊμέ Αλγκερσουάρι (Ισπανία)
Lotus
Γιάρνο Τρούλι (Ιταλία)
Χέικι Κοβαλάινεν (Φινλανδία)
Hispania Racing
Ναράιν Καρθικέγιαν (Ινδία)
Βιταντόνιο Λιούτσι (Ιταλία)
Virgin
Τίμο Γκλοκ (Γερμανία)
Χερόμε ντ’ Αμπρόσιο (Βέλγιο)

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ανάβαση Σχίνου 2011 (Β Σκλέλος) + in car crash by U.P. TEAM

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ Η “ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ” ΤΗΣ CLASSIC MICROCARS, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΜΕΓΑΡΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/3

Δυστυχώς, το “παρασκήνιο” που φαίνεται ότι “καταδιώκει” την ΣΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Λέσχη Classic Microcars, χτύπησε πάλι: Ενώ η διοργάνωση της “Επίδειξης Ιστορικών Αυτοκινήτων” προχωρούσε κανονικά, η πίστα είχε κλειστεί με προκαταβολή και οι (πολλοί) συμμετέχοντες ετοίμαζαν τα αυτοκίνητά τους για την Κυριακή, χτες έγινε “καταγγελία” (άγνωστο σε ποιόν και από ποιούς) ότι η “άδεια λειτουργίας" της πίστας Μεγάρων είχε λήξει στις 17 Φεβρουαρίου 2011 και μέχρι να ανανεωθεί δεν μπορεί να γίνει καμμία εκδήλωση εκεί! Βεβαίως, το γεγονός προκαλεί εύλογη απορία, για τρείς λόγους: 
1. Γιατί έγινε δεκτή η ημερομηνία της εκδήλωσης από τους υπευθύνους της πίστας, ενώ δεν είχαν άδεια λειτουργίας;
2. Γιατί έπρεπε να γίνει “καταγγελία” για να ενημερωθεί η Classic Microcars μόλις 3 μέρες πριν την εκδήλωσή της;!
3. Γιατί, εφ’ όσον δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας από τις 17 Φεβρουαρίου, έγινε στην πίστα track day με 125 συμμετοχές την περασμένη Κυριακή 20 Μαρτίου;;;!
Εκτός των τριών αυτών ερωτηματικών (που χρήζουν οπωσδήποτε κάποιας απάντησης!) είναι σαφές ότι εφ’ όσον δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας η ΓΑΔΑ δεν μπορούσε να αδειοδοτήσει την εκδήλωση. Η Classic Microcars, με ανακοίνωσή της ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ την εκδήλωση επ’ αόριστον, ενώ όταν ανανεωθεί η άδεια θα έχει προτεραιότητα στις ημερομηνίες, δεδομένου ότι δεν έχει αποσύρει την προκαταβολή της μίσθωσης. 
Αυτά, για τα διαδικαστικά και “διά την τάξιν”. Τα υπόλοιπα, όσα δηλαδή αφορούν το “παρασκήνιο”, είναι βέβαιον ότι αργά ή γρήγορα θα δουν το φως της δημοσιότητας. Εμείς δηλώνουμε ότι ο στόχος μας και ο σκοπός μας είναι η προβολή του Ιστορικού αυτοκινήτου και των εκδηλώσεών του. Επισημαίνουμε όμως, ότι όπως γίνεται παντού και πάντα, όσοι σπέρνουν ανέμους θερίζουν θύελλες, γι’ αυτό μην εκπλαγείτε αν δείτε και άλλες εκδηλώσεις να αναβάλλονται στο άμεσο μέλλον για “τυπικούς λόγους”. Τώρα, ποιόν εξυπηρετούν όλα αυτά, (εκτός βέβαια του κακώς εννοούμενου “ανταγωνισμού” μεταξύ λεσχών), άμα το μάθουμε θα σας ενημερώσουμε! 

Δ.Παπ.

Ματαιώνεται το 35ο Ράλλυ ΕΛΠΑ

Η Οργανωτική Επιτροπή του 35ου Ράλλυ ΕΛΠΑ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τη ματαίωση του αγώνα.

Μετά την απόφαση μη προσμέτρησης του 35ου Ράλλυ ΕΛΠΑ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ, η χάραξη του αγώνα προσαρμόστηκε στις προδιαγραφές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ και οι προετοιμασίες έφτασαν στο στάδιο της ολοκλήρωσης, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν οι απαραίτητες αριθμητικά συμμετοχές που θα οδηγούσαν στην τέλεσή του.

Είναι σαφές πως εν μέσω της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας η συμμετοχή σε έναν αγώνα του είδους παύει να αποτελεί προτεραιότητα, στοιχείο που γεννά προβληματισμό και, φυσικά, δεν μπορεί να μη ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους Οργανωτές, οι οποίοι οφείλουν πάνω από όλα σεβασμό στους αγωνιζομένους αλλά και στους τοπικούς φορείς, όπως και στους κατοίκους των περιοχών όπου λαμβάνει χώρα το γεγονός.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 35ου Ράλλυ ΕΛΠΑ ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, κ. Κλέαρχο Περγαντά, το Δήμαρχο Λαμίας, κ. Γιώργο Κοτρωνιά, τους συνεργάτες του, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κ. Αλέξανδρο Διαμαντάρα, τον Πρόεδρο της ΠΕΛ, κ. Ιωάννη Γρανίτσα, το κανάλι SΤΑR Κεντρικής Ελλάδας, βασικό χορηγό επικοινωνίας του Ράλλυ, όλους τους αγωνιζόμενους που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα και βέβαια όσους εργάστηκαν αφιλοκερδώς τους τελευταίους μήνες για τη διοργάνωσή του.

Η εξέλιξη του Πρωταθλήματος Ράλλυ 2011 θα αποφασιστεί την Τρίτη 29 Μαρτίου, σε κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της ΟΜΑΕ και της Εθ. ΕΠΑ.

Με εκτίμηση και σεβασμό σε όλους τους εμπλεκομένους,


Η Οργανωτική Επιτροπή του 35ου Ράλλυ ΕΛΠΑ

Ανάβαση Σχίνου 2011 in car crash Α.Κόντης Yaris A/5 by U.P. TEAM

Ο Α. Κόντης στην προσπάθεια του στην ανάβαση Σχίνου 2011. Στο πρώτο σκέλος είχε μια άτυχη στιγμή όταν ανέβαινε με τετάρτη στο κιβώτιο και αρκετά χιλιόμετρα η οποία καταγράφηκε αποκλειστικά από την κάμερα της U.P.TEAM.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

 Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ανοίξε τις πύλες του για το κοινό στις αρχές του Μάρτη . Σε πρώτη φάση θα εκτεθούν στο Μουσείο 110 αυτοκίνητα από τα συνολικά 294 που αριθμεί σήμερα η συλλογή . Το αρχαιότερο αυτοκίνητο της συλλογής που εκτίθεται στο Μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Ferrari 308 GTS του 1980.


Μεταξύ άλλων, εκτίθεται η Mercedes 300 SL Gullwing του Πωλ Νιούμαν, η Chrysler Ιmperial κατασκευής 1959 που ανήκε στον Ρόμπερτ Πλαντ, μέλος του φημισμένου αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Led Ζeppelin, η Lancia Αurelia κατασκευής 1953, προσωπικό αυτοκίνητο του Lorenzo Βandini (διάσημου οδηγού της Formula 1), η Cadillac Seville Gucci του 1979, με εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση ειδικά σχεδιασμένη από τον Οίκο Gucci, η Chevrolet Corvette Stingray, η γνωστή «στρίγγλα» με την οποία ο αείμνηστος Τζόνι Πεσμαζόγλου κέρδισε πολλά ελληνικά πρωταθλήματα και αποτελεί ευγενική προσφορά της οικογένειάς του, καθώς και αυτοκίνητα που ανήκαν σε δούκες (π.χ η Αston Martin Lagonda που ανήκε στο Δούκα του Westminster), βαρόνους και μέλη της Βουλής των Λόρδων.
Στις καθημερινές λειτουργίες του μουσείου περιλαμβάνεται και πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και προσομειωτής F1γιατουςμεγαλύτερουςκαιτουςεπίδοξουςοδηγούςαγώνων.
 Στους χώρους του μουσείου υπάρχει επίσης ένα αμφιθέατρο 200 θέσεων, το οποίο  λειτουργεί ως χώρος συνεδρίων, παρουσιάσεων και εκπαίδευσης προσελκύοντας μεγάλο αριθμό εταιρειών και οργανισμών κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ θα μετατρέπεται στην πιο σύγχρονη κινηματογραφικήαίθουσα3DτηςΑθήνας.

Στο Μουσείο λειτουργεί , το Museum Store. Κοινό όλων των ηλικιών θα έχει τη δυνατότητα μέσα από τα προϊόντα του Μουσείου, να «γευθεί» μέρος της ιστορίας του αυτοκινήτου στον Ελλαδικό, και όχι μόνο, χώρο.
Οι ώρες λειτουργείας  για το κοινό είναι από Τρίτη έως Παρασκευή από τις  12:00 – 20:00, Σάββατο 10:00 – 20:00 και Κυριακή 10:00 – 18:00. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου στην παρακάτω διεύθυνση: www.hellenicmotormuseum.gr
Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και οι πολυλειτουργικοί χώροι που το πλαισιώνουν, έχει την έδρα του στο συγκρότημα «ATHENIAN CAPITOL», επί των οδών Γ΄Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού & Πατησίων. Το «ATHENIAN CAPITOL» συνδυάζει εμπόριο, πολιτισμό, εκπαίδευση και αναψυχή και αποτελεί τομή για την αγορά της Πατησίων, που φιλοδοξεί να την μετατρέψει σε υπερτοπική. Με μικτή επιφάνεια που φτάνει τα 30.000 m², πέραν των κοινοχρήστων χώρων, ενδυναμώνει την τοπική αγορά, με επώνυμα εμπορικά καταστήματα, και προσφέρει μία όαση στο κέντρο του οικοδομικού τετραγώνου με πολύ πράσινο, συντριβάνια, εστιατόρια και café. 
Η επίσημη τελετή εγκαινίων του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα, στην οποία θα λάβουν χώρα και τα αποκαλυπτήρια ενός μοναδικού αυτοκινήτου, σχεδιασμένου από την Acropole Design, τη σχεδιαστική ομάδα του Ομίλου Χαραγκιώνη.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

MOTO GP:Αναβάλλεται το ιαπωνικό γκραν πρι

Ο καταστροφικός σεισμός των 8,9 ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία είναι η αιτία της αναβολής του γκραν πρι.Ο αγώνας που είχε προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου αναμένεται να μετατεθεί για τις 2 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας μοτοσικλέτας.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που αναβάλλεται ο αγώνας της Ιαπωνίας, καθώς το περυσινό γκραν πρι, που ήταν προγραμματισμένο για τον Απρίλιο, μετατέθηκε για τον Οκτώβριο, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η τέφρα από την έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιοκούλ στην Ισλανδία.
Υπενθυμίζεται ότι η αυλαία του πρωταθλήματος θα ανοίξει την Κυριακή (20/03) στο Κατάρ.

Πηγή:Contra.gr

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αλλαγές στους κανονισμούς της F1 και του WRC

Πέντε αλλαγές στους κανονισμούς της F1 και τρεις σε εκείνους του Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, κατά τη συνεδρίασή του στο Παρίσι αποφάσισε τις εξής αλλαγές:

ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ
- Σε ορισμένους αγώνες θα διατίθενται πρόσθετα ελαστικά σε όλες τις ομάδες για σκοπούς αξιολόγησης. Δύο σετ από αυτά θα διατίθενται σε κάθε οδηγό κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο μερών των δοκιμών, ενώ θα πρέπει να επιστραφούν στον προμηθευτή πριν από την έναρξη του τρίτου μέρους.
- Μία επιπλέον σειρά ελαστικών "Prime" (σκληρότερη σύνθεση) μπορεί να διατίθεται σε όλους τους οδηγούς.
- Το όριο ταχύτητας του αυτοκινήτου ασφαλείας (περίπου 40% μείωση στο χρόνο γύρου) θα πρέπει τώρα να εκτελεστεί σε δύο γύρους, αντί για έναν. Σκοπός είναι να διασφαλιστεί ότι τα αυτοκίνητα οδηγούνται με ασφαλή ταχύτητα, μέχρι να φθάσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας.
- Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του αυτοκινήτου ασφαλείας, το φως στην έξοδο των πιτ θα παραμείνει πράσινο, εάν δεν διακοπεί ο αγώνας.
- Αν βρίσκεται στην πίστα αυτοκίνητο ασφαλείας, κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να εισέλθει στα πιτ, αν δεν είναι για αλλαγή ελαστικών.
WRC
- Το αγωνιστικό πρόγραμμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2012 θα οριστικοποιηθεί πριν από το τέλος του Μαρτίου, αφού υποβληθεί και πάλι στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για ψηφοφορία. Οι ημερομηνίες του προγράμματος θα επιβεβαιωθούν, λαμβάνοντας υπόψη το καλαντάρι της Φόρμουλα Ένα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο ταυτόχρονης διεξαγωγής.
- Το ελάχιστο βάρος των καθισμάτων θα αυξηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2012 προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια. Θα υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στο υλικό κατασκευής του καθίσματος. Αυτό θα επιτρέψει στους ανταγωνιστές να χρησιμοποιήσουν καθίσματα με κέλυφος από ίνες άνθρακα με πιο λογικό κόστος.
- Από την 1η Ιανουαρίου 2013 το βάρος του πληρώματος θα αυξηθεί από τα 150 στα 160 κιλά, προκειμένου να αντικατοπτρίζει το μέσο βάρος.

Πηγή-Contra.gr

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Φιλανθρωπική εκδήλωση για την μικρή Τόνια..

O πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Α.ΛΕ. Ζ (Αυτοκινητιστικής Λέσχη Ζακύνθου), στα πλαίσια της εθελοντικής βοήθειας σε ένα αγγελούδι 19 μηνών (την μικρή Τόνια) το οποίο χτυπήθηκε από την επάρατη νόσο και χρήζει άμεσης εγχείρησης με πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, πήραμε την πρωτοβουλία, ανταποκρινόμενοι στο καθήκον μας σαν άνθρωποι αλλά και σαν γονείς, να διοργανώσουμε μια αγωνιστική επίδειξη των μελών μας, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στην Πίστα της Λιθακιάς την Κυριακή (10 π.μ) 13 Μαρτίου 2011, όλα τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την θεραπεία του παιδιού, με συμβολικό εισιτήριο 3 ευρώ (τρία ευρώ) το άτομο.

     Ζητάμε προσωπικά από τον καθένα και την καθεμιά σας, την βοήθειά σας, δείχνοντας την ευαισθησία σας για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας, είτε παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση, είτε με την αγορά εισιτηρίων σαν οικονομική ενίσχυση, τα οποία προπωλούνται σε αρκετά σημεία.
     Είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσουμε την δυνατότητα σε αυτό το αγγελούδι αλλά και στην οικογένειά του, να ξεπεράσουν το πρόβλημα και να τους γεμίσουμε χαρά και ελπίδα βγαίνοντας νικητές από αυτή την δοκιμασία. Σας παρακαλούμε να βοηθήσετε και σεις, με όποια οικονομική δυνατότητα έχετε, ώστε από αυτόν τον αγώνα, να βγει ένας και μοναδικός νικητής; Η Ζωή...
     Τα σημεία πώλησης εισιτηρίων μπορείτε να τα δείτε εδώ: http://alezticketspoints.blogspot.com
     Nα αναφέρουμε επίσης ότι όσοι Σύλλογοι, Σωματεία, Εταιρείες, Καταστήματα, Υπηρεσίες, Φορείς, κτλ, μπορούν να βοηθήσουν, αγοράζοντας έναν αριθμό εισιτηρίων, ας επικοινωνήσουν για πληροφορίες είτε τηλεφωνικά στο 6974352885, είτε ηλεκτρονικά στο alezinfo@gmail.com
     Σας ευχαριστούμε πολύ.
    ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
        Ο πρόεδρος
    ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ Πέτρος