Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

GP Αυστραλίας:Πρώτος ξανά ο Φέτελ!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ξεκίνησε την χρονιά όπως την τελείωσε την περσινή. Ο Γερμανός τερμάτισε στην πρώτη θέση, στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς (Αυστραλία), βάζοντας πλώρη για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Στην 2η θέση ο Χάμιλτον, έκανε την έκπληξη ο Πετρόφ που τερμάτισε 3ος.Με φόρα από την περσινή σεζόν εκκίνησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στην Αυστραλία, κατακτώντας την πρώτη του νίκη φέτος. Ο Γερμανός δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους διώκτες του, κρατώντας την pole που είχε κερδίσει το Σάββατο.

Ο Λιούις Χάμιλτον ακολούθησε κατά πόδας τον Φέτελ από την αρχή μέχρι το τέλος της κούρσας, τερματίζοντας στην 2η θέση με χαρακτηριστική ευκολία.

Εκεί που δόθηκε και μάχη και εν τέλει επικράτησε ο Πετρόφ, ήταν στην 3η θέση με τον Ρώσο πιλότο της Renault κάνει εκπληκτική εκκίνηση κερδίζοντας 2 θέσεις, ενώ στη συνέχεια με όπλο και την τακτική της ομάδα του, κατάφερε να επικρατήσει στην κόντρα με τον Αλόνσο.

Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari που προσπάθησε στο τέλος να απειλήσει τον Πετρόφ, τερμάτισε στην 4η θέση μειώνοντας μια διαφορά των 11 δευτερολέπτων στο 1.2. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλόνσο μπήκε 3 φορές στα πιτ στοπ, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Τρία ήταν τα πιτ στοπ και για τον Μαρκ Γουέμπερ ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει θέση στο βάθρο μπροστά στα μάτια των συμπατριωτών του, τερματίζοντας στην 5η θέση. Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο του τερματισμού του πιλότου της Red Bull ο οποίος λίγα μέτρα μετά την καρό σημαία, έμεινε από καύσιμα.

Στην 6η θέση τερμάτισε ο Τζένσον Μπάτον με τον πρωτοεμφανιζόμενο Σέρχιο Πέρεζ της Sauber να τερματίζει 7ος κατακτώντας βαθμούς στον παρθενικό του αγώνα στα σαλόνια της Formula 1. Ακολούθησε ο Καμούι Κομπαγιάσι επίσης με Sauber με τον Φελίπε Μάσα να τερματίζει εν τέλει 9ος, αφήνοντας τον Μπουέμι στην 10η και τελευταία θέση που βαθμολογείται.

Πηγή:Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου