Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Το νέο λογότυπο του xwmatinos.gr (Forum)

Και εγένετο λογότυπο του φόρουμ.

Μετά από τους αγώνες, τις ανταλλαγές απόψεων, τις συγκινήσεις και όλα όσα έχουν μοιραστεί μέσα σε αυτή την ιστοσελίδα, η παρέα μας απέκτησε το νέο της λογότυπο. Δημιουργός του ο Γιάννης Βραχωρίτης ο οποίος στην συνέχεια μας ερμηνεύει τον σκοπό του λογότυπου.

     Το πιο δύσκολο ήταν ωστόσο να κάνουμε ένα λογότυπο να έχει το «βάρος» των όσων έχουμε ζήσει εδώ. Σκοπός του λογότυπου είναι η ανάδειξη του φόρουμ της ιστοσελίδας και κυρίως των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν μέρος τα μέλη που το συγκροτούν. Ωστόσο είναι ένας χώρος ο οποίος προσέφερε συγκινήσεις στα μέλη που φιλοξενεί. Άτομα από διαφορετικά μέρη της χώρας. Άτομα κάθε ηλικίας. Άνθρωποι που απείχαν χιλιόμετρα αλλά ο νους τους και οι απόψεις τους ταυτίζονταν ή όχι μέσα στις σελίδες του φόρουμ μόλις με την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής ενός αγώνα. Και όταν έφτανε αυτή η ώρα παρακολουθούσαν δίπλα δίπλα. Στόχος είναι η παρέα. Η προσμονή ενός αγώνα, μιας συνάντησης. Η ανταλλαγή απόψεων, ο προγραμματισμός, το ταξίδι στην ελληνική και όχι μόνο φύση για την από κοινού παρακολούθηση αγώνων. Όλη η αγαπημένη μας πραγματικότητα μέσα σε μια ιστοσελίδα.
     Όλα τα παραπάνω προσπάθησαν να αποτυπωθούν πάνω σε ένα νέο μοντέρνο λογότυπο. Ένα λογότυπο που θα ήταν ικανό να τα παρουσιάσει ακόμα και σε κάποιον που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο. Νέα σχήματα, νέες γραμμές. Επειδή η απλότητα καμιά φορά είναι αυτή που δίνει το βάρος του κλασσικού σε κάποιο λογότυπο, και επειδή κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει όλα όσα «χτίστηκαν» κάτω από τη στέγη του παλιού λογότυπου, δεν θα μπορούσα φυσικά παρά να δημιουργήσω το νέο ως μια προέκταση του παλιού. Τα θεμέλια κρατήθηκαν και πάνω σε αυτά προσπάθησα να χτίσω αυτό που σας παρουσιάζω. Όλα ξεκινούν από τον καμβά. Η πορτοκαλοκίτρινη ντεγκραντέ ζώνη που δεσπόζει σαν κεφαλάρι στην ιστοσελίδα μας διατηρήθηκε και πάνω σε αυτή έπρεπε να αναδειχθεί το λογότυπο. Τα χρώματα φυσικά διατηρήθηκαν. Το καφεκόκκινο του χώματος και το πορτοκαλοκίτρινο της σκόνης. Επίσης διατηρήθηκε η χαρακτηριστική γραμματοσειρά. Ένα ακόμη στοιχείο είναι το όνομα, το σλόγκαν αλλά και η παρουσία της λέξης «φόρουμ» η οποία απέκτησε σημαντικότερη έννοια.
     Όσον αφορά την επεξήγηση οποιουδήποτε στοιχείου τώρα. Το λογότυπο στήθηκε πάνω σε ένα «κάδρο» τριών επιπέδων. Ξεκινώντας από το χαρακτηριστικό γκρουπ με τις λευκές φιγούρες. Η ανομοιότητα που παρουσιάζεται στα ύψη αντιπροσωπεύει τις τόσες διαφορετικές ηλικίες των μελών αυτής της παρέας. Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν με ίδια βαρύτητα σεβόμενοι ο ένας τον άλλο. Το ταξίδι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, η συνάντηση με άλλα μέλη και η από κοινού διαμονή και παρακολούθηση του αγώνα είναι και ο λόγος που οι φιγούρες στέκονται ακριβώς η μια δίπλα στην άλλη. Η λέξη «φόρουμ» που πέφτει ακριβώς πάνω τους δείχνει πως τα ίδια συναισθήματα, οι ίδιες απόψεις –παρά την απόσταση- εμφανίζονται και στο φόρουμ της ιστοσελίδας. Παρέα στους αγώνες, παρέα και στο φόρουμ. Δείχνει πως σχεδόν τίποτα δεν αλλάζει σε αυτή την παρέα είτε βρίσκονται μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή είτε κάπου έξω.
     Το δεύτερο επίπεδο παρουσιάζει τον όγκο, τη γη, πάνω στην οποία φαίνεται αριστερά να ανεβαίνει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Φυσικά οι φιγούρες παρακολουθούν το αγωνιστικό. Η χάραξη έγινε σε ανηφόρα για να φαίνονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κάθε αγωνιζόμενος –του οποίου στέγη αποτελεί η ιστοσελίδα- .
     Στο τελευταίο επίπεδο γίνεται μια μοντέρνα παρουσίαση ενός ελληνικού βουνού με σκούρα χρώματα. Δείχνει το ταξίδι στη φύση, ενώ ο κύκλος που βρίσκεται πάνω δεξιά αντιπροσωπεύει τον ήλιο, τις καλύτερες μέρες και ταυτόχρονα αποτελεί έναν κοινό στόχο τόσο για την παρέα που βρίσκεται από κάτω του όσο και για το αγωνιστικό που τρέχει προς το μέρος του. . Έντονη είναι και η παρουσία των δέντρων που ξεχωρίζει και φυσικά είναι άλλο ένα δείγμα της ελληνικής φύσης.
     Η αδυναμία του αυτοκινήτου να παρουσιαστεί ως αγωνιστικό (πέραν της αεροτομής) συνδέθηκε με τη δύναμη του «Rally Addicted». Εκεί ο επισκέπτης που βλέπει το λογότυπο ολοκληρώνει την σκέψη του «περί τίνος πρόκειται». Η φράση «κόλλησε» ακριβώς δίπλα στο φόρουμ ώστε να τονιστεί ότι ο χώρος αυτός αφορά αυτό το σπορ και αυτόν το συγκεκριμένο εθισμό. Το "Rally" τονίστηκε περισσότερο.
     Είμαι νέος και επιπόλαιος. Ξέρετε καμιά φορά αδυνατούμε να βγάλουμε στο χαρτί αυτό που θέλουμε. Πρέπει τελικά όχι να βρούμε την καλύτερη πένα, αλλά τον τρόπο η καρδιά μας …να γίνει μελάνι.
     Καλορίζικο και Καλοτάξιδο στο νου… και στους δρόμους μας.
Γιάννης Βραχωρίτης       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου